"Коридор ганьби" для мера Умані / фото facebook.com/antonyatsenko200

Під стінами Уманської міської ради зробили коридор ганьби з багатофункціональних ліжок для чинного міського голови Олександра Цебрія. 

Причиною акції стала відмова очільника Умані прийняти нові ліжка, матраци та тумби в Уманську міську лікарню та Уманський пологовий будинок.

37 сучасних багатофункціональних ліжок, які дозволяють лікарям змінювати положення тіла пацієнта, 31 матрац та 37 тумб мали отримати медичні заклади завдяки співпраці народного депутата України Антона Яценка, керівниці його приймальні в Умані, депутатки міськради і кандидатки у мери Умані Ірини Плетньової від партії “За майбутнє” та благодійного фонду “Сучасне село та місто”.

Відео дня

Хоча навесні Уманська міська лікарня отримала 29 багатофункціональних ліжок, та 31 матрац, а Уманський пологовий будинок — 32 багатофункціональних ліжка та 37 матраців, наразі приймати нову партію допомоги відмовились.

Читайте такожМер Умані у листі до ОЄОУ спростував звинувачення в антисемітизмі

Помічники Антона Яценка поспілкувалися з головним лікарем пологового будинку Олегом Семендою. Головний лікар заявив, що передача дороговартісної гуманітарної допомоги повинна бути лише з дозволу міської влади.

"Власником підприємства є Уманська міська рада і міський голова. Тому вся благодійна допомога, особливо дороговартісна, яка збільшить баланс і вартість нашого підприємства, повинна бути отримана з дозволу міської влади й власника", - прокоментував головний лікар пологового будинку.

До голови приймальні Яценка Ірини Плетньової за наказом мера Олександра Цебрія вийшла секретарка Уманської міської ради Людмила Кирилюк.

Чиновниця цинічно запропонувала місцевій депутатці відвезти ліжка, які стоять під мерією, у Христинівку.

#ГАНЬБАУМАНСЬКІЙМЕРІЇ Міська Рада прокинулась, та не зовсім! Тільки що до керівниці моєю приймальнею в Умані Ірини Плетньової по команді Цебрія вийшла секретар Уманської міської ради Людмила Кирилюк та (ВДУМАЙТЕСЬ!) запропонувала Ірині Григоріївні відвезти ліжка, які ми виставляємо під мерію, бо у лікарні приймати їх заборонив мер, - у Христинівку! Без коментарів.... Чекаємо уманчан біля міської ради!Максимальний репост! #коридорганьбидляцебрія #коридорганьби #умань #міськарада

Опубліковано Яценко Антон Пʼятниця, 28 серпня 2020 р.

До обурених людей вийшов і народний депутат України Антон Яценко, який звернувся до мера Умані Олександра Цебрія з вимогою дати дозвіл на отримання ще однієї партії допомоги лікарні та пологовому будинку.

"Цинічний та аморальний вчинок мера міста Цебрія — ніщо інше, як реалізація його політичних амбіцій. Це вже не перша партія устаткування для медзакладів, яку ми передаємо в Умань. Раніше і лікарня, і пологовий будинок вже отримували ліжка, матраци та тумби, а тепер з’явилась якась заборона!”,- обурився народний депутат, - "Подивіться на оце старе понівечене ліжко! Його взяли з уманської міської лікарні, на таких ліжках зараз проходять реабілітацію післяопераційні пацієнти та важкохворі люді! Як це назвати? - цинізм чистої води! Пане Олександре, ви у Бога вірите? Навіщо знущаєтесь з хворих людей?".

Депутатка уманської міськради та керівниця приймальні Яценка Ірина Плетньова звернулась до людей і пообіцяла, що ліжка стоятимуть на площі і надалі:

"Ми офіційно звернулись до медичних закладів, в які збирались передати устаткування, та, на жаль нам відмовили. Де ще можна побачити таке жорстоке відношення до хворих людей? Тільки в уманський мерії! Головний лікар пологового будинку, не приховуючи, сказав про заборону приймати ліжка, матраци та тумби від благодійного фонду".

Осторонь проблеми не залишився і мер Черкас Анатолій Бондаренко. У телефонній розмові з Яценком він щиро здивувався тому, що мер забороняє приймати устаткування у лікарні, і запропонував забрати його у Черкаську обласну лікарню, якщо уманській лікарні та пологовому будинку вони не потрібні.

#ГАНЬБАУМАНСЬКІЙМЕРІЇ На зв‘язку мер Черкас Анатолій Бондаренко. Підтримує та каже, що залюбки прийме ліжка у Черкаську...

Опубліковано Яценко Антон Пʼятниця, 28 серпня 2020 р.

"Коридор ганьби для мера Умані стоятиме, доки мер Цебрій не дасть дозвіл передати ліжка, матраци та тумби туди, де вони давно мали б стояти - у медичні заклади! Час іде, а важкохворі пацієнти досі лежать на старих ліжках", - додав народний депутат України Антон Яценко.

Зазначимо, що наразі у поліцію була подана заява про вчинення кримінального правопорушення Олександром Цебрієм за фактом незаконних вказівок лікарям уманського пологового будинку й уманської міської лікарні не приймати гуманітарну допомогу.