Чат-бот інформуватиме про стан громадської безпеки в режимі реального часу / фото REUTERS

В Україні планують запустити чат-бот "Вибори-2020".

Як повідомляє Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату ЦВК, 23 вересня у Центрвиборчкомі відбулася робоча зустріч голови Комісії Олега Діденка та члена ЦВК Ірини Єфремової із заступником міністра внутрішніх справ Антоном Геращенком.

Читайте такожСтало відомо, чи чекати нового спалаху коронавірусу після місцевих виборів

Відео дня

Під час зустрічі сторони обговорили питання підвищення ефективності інформаційної складової забезпечення виборчого процесу в частині превенції різноманітних правопорушень, пов’язаних з виборами.

Діденко наголосив на важливості інформаційної складової виборчого процесу, за допомогою якої суспільство повинно більш детально ознайомитися з новелами нового виборчого законодавства, в тому числі щодо відповідальності за його порушення.

Задля цього МВС та ЦВК домовилися вже найближчим часом напрацювати низку спільних заходів інформаційно-просвітницького характеру, в тому числі для ЗМІ.

Своєю чергою Геращенко заявив, що невдовзі планується запуск чат-боту "Вибори-2020" для моніторингу здійснених правопорушень та відображення публічної інформації про стан громадської безпеки в режимі реального часу.

Місцеві вибори в Україні - 2020

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року.
  • Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу.
  • 13 вересня член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий заявив, що зарахування адміністративної одиниці до «червоної» зони епідемічної небезпеки не є підставою для скасування виборів на цій території.