У ЦВК нагадали, що вибори можна проводити два рази на рік: у жовтні та березні / фото УНІАН

У Центральній виборчій комісії не виключають можливості проведення в березні місцевих виборів в тих громадах на Донбасі, де в жовтні це зробити неможливо.

Як повідомляє Відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК, про це заявив голова Центрвиборчкому Олег Діденко.

"Перші вибори можна проводити двічі на рік: у жовтні та березні. Ми плануємо в майбутньому звертатись до відповідних військово-цивільних адміністрацій щодо безпекової ситуації на цих територіях. Як тільки будуть необхідні умови – вибори будуть призначені", - сказав він.

Діденко вкотре наголосив, що наразі у судовому порядку зупинити виборчий процес вже неможливо.

Голова ЦВК нагадав, що зупинення виборчого процесу можливе лише в разі введення в Україні або окремих місцевостях надзвичайного чи воєнного стану.

Читайте такожВ Україні стартував процес висування кандидатів на місцеві вибори 25 жовтня

Місцеві вибори на Донбасі: що відомо

  • 8 серпня на основі висновків Донецької та Луганської ОДА-ВЦА Центрвиборчком ухвалив постанову про неможливість проведення 25 жовтня виборів у 10 територіальних громадах Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 - Сєверодонецького і Щастинського районів Луганської області. Також ЦВК взяла до відома, що на території Новоайдарської селищної громади Щастинського району Луганської області неможливо провести на п'яти виборчих дільницях.

Місцеві вибори в Україні 2020: новини

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 30 серпня Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.