Київ. 25 лютого. УНІАН. Міністр закордонних справ України Петро ПОРОШЕНКО прийняв Державного міністра Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Вернера ХОЙЕРА, який очолює делегацію Федеративної Республіки Німеччина на церемонії інавгурації Президента України.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, особлива увага під час бесіди була присвячена двосторонньому співробітництву у контексті європейської інтеграції України. П.ПОРОШЕНКО, зокрема, відзначив конструктивну позицію ФРН стосовно реалізації євроінтеграційних прагнень нашої держави.

В.ХОЙЕР підтвердив запрошення німецької сторони П.ПОРОШЕНКУ взяти участь у міністерській зустрічі у форматі Веймарський трикутник плюс Україна, проведення якої планується у Бонні наприкінці квітня ц.р. При цьому було наголошено, що зустріч міністра закордонних справ України з його німецьким, французьким та польським колегами надасть додану вартість поглибленню співробітництва на Європейському континенті.

Відео дня

У ході зустрічі П.ПОРОШЕНКО та В.ХОЙЕР обговорили ряд міжнародних питань, зокрема бачення місця України у новій архітектури європейської безпеки.