Брюссель. 16 березня. УНІАН. Президент Європейської Ради Херман Ван РОМПОЙ сподівається, що ЄС та Грузія вже на початку червня підпишуть угоди про спрощення візового режиму та реадмісію.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це він заявив сьогодні після зустрічі з прем’єр-міністром Грузії Ніка ГІЛАУРІ.

“Підписання та набуття чинності цими угодами зараз проходить внутрішні європейські процедури. Сподіваюсь, ми зможемо швидко призначити дату підписання, можливо, на початок червня”, - сказав Президент Європейської Ради.

Відео дня

Він також повідомив, що на сьогодні в ЄС завершується обговорення директив на переговори з Грузією про угоду про асоціацію, яка включатиме в себе всебічну та глибоку зону вільної торгівлі.

“Це означає, що скоро буде можливим розпочати переговори щодо цієї угоди, включаючи глибоку та всебічну зону вільної торгівлі”, - сказав Х. Ван РОМПОЙ.

16 березня Н.ГІЛАУРІ розпочав дводенний візит до Брюсселю. 17 березня о другій половині дня у нього запланована зустріч з Президентом Єврокомісії Жозе БАРРОЗЗУ.