Брюссель. 22 червня. УНІАН. Депутат Європарламенту Леонідас ДОНСКІС (група ліберальних партій, Литва) вважає, що події навколо лідера партії «Батьківщина» Юлії ТИМОШЕНКО продемонстрували правильність резолюції Європарламенту.

Про це він заявив власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі, коментуючи рішення Генеральної прокуратури України не надавати дозволу Ю.ТИМОШЕНКО відвідати Страсбург і Брюссель цього тижня.

«Це рішення ще раз демонструє, що реакція Європейського парламенту резолюцією на ситуацію в Україні була належною і правильною, оскільки в країні спостерігається вибіркове правосуддя», - заявив Л.ДОНСКІС.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 17 червня Генеральна прокуратура заборонила Ю.ТИМОШЕНКО здійснити робочі поїздки до Чернігівської і Миколаївської областей, а також до Страсбургу і Брюсселю.

У Страсбурзі Ю.ТИМОШЕНКО планувала зустрітися з Президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Мевлутом ЧАВУШОГЛУ, а у Брюсселі – з Президентом Європарламенту Єжи БУЗЕКОМ, а також мала намір взяти участь у саміті Європейської народної партії.

9 червня Європарламент схвалив резолюцію, в якій висловив стурбованість вибірковим переслідуванням опозиції в Україні.