Будь-який цукор, який вживають як доповнення до раціону, - надлишковий для організму, каже лікар/ www.gogetnews.info

Якщо людина дотримується здорового харчування, допустимої щоденної норми цукру у неї бути не повинно.

Про це заявила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська. Фахівець переконана, що регулярний раціон харчування не повинен містити доданого цукру – організму достатньо того, що людина споживає з іншими продуктами, повідомляє MedikForum.

Читайте такожСупрун розповіла, як почати правильно харчуватися

Відео дня

"Уявлення про якусь "допустиму щоденну норму" цукру – це міф в питанні здорового харчування. Доданий цукор шкідливий для здоров'я в будь-якій кількості", - заявила Скиталінська.

Говорячи про те, чому не може бути припустимою щоденної норми цукру, вона зазначила, що будь-який цукор, який вживають як доповнення до раціону, - надлишковий для організму. Цукор вже потрапляє в організм, коли вживаються фрукти, ягоди, овочі, каші. З'їдаючи цукор крім інших продуктів, людина створює умови для вироблення надлишкової енергії, яка відкладається в жир без інтенсивного фізичного навантаження.

Крім того, за словами лікаря-дієтолога, доданий цукор провокує розвиток цукрового діабету другого типу, атеросклерозу та ожиріння.

Раніше американські вчені з Каліфорнійського університету дійшли висновку про те, що зловживання цукром може провокувати розвиток ракових клітин.