Питання: ⠀ У нас була така ситуація, після поїздки в поїзді жарким літом, коли дійсно було дуже жарко, у дитини по приїзду додому на ніч піднялася температура до 38 С. Спочатку ми звичайно не зрозуміли, що це був перегрів, потім, після того, як температура більше не піднімалася, то змогли з цим пов'язати. Які допомогою при цьому можуть бути, саме в жарких поїздах, крім того, що поїти водою? ⠀ Відповідь: ⠀ насправді, якщо реально планується така поїздка, крім пиття, крім термоса з льодом, який ви можете взяти з собою, ми можемо ще подумати про те, що зараз є працюючі акумуляторні вентилятори, але фактично це все, що ми можемо придумати. ⠀ Ми, на жаль, залишаємося країною, де до цього часу може існувати поїзд, де може бути температура 30 С і відкрити вікно не можна, тому що, як тільки ви його відкриєте, тут же прибіжить 150 чоловік із спробою вбити, тому що когось продме. Звичайно про це треба думати, звичайно треба нам всім змінюватися. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #спека #здоров'я #поїзд #здравыйсмысл

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Для того, щоб уберегти дитину від перегріву в  потязі у спеку, треба брати в поїздку велику кількість води, термос з льодом і вентилятор.

Відео дня

Читайте такожЛікар Комаровський пояснивши, чи потрібно змушувати дитину пити воду (відео)

Про це на своїй сторінці в Instagram повідомив відомий український педіатр Євген Комаровський.

"Насправді, якщо реально планується така поїздка, крім пиття, термосу з льодом, який ви можете взяти з собою, ми можемо ще подумати про те, що зараз є акумуляторні вентилятори, але фактично це все, що ми можемо придумати", – сказав доктор.

Також педіатр зазначив, що в Україні досі може існувати поїзд, де може бути температура +30 градусів, а відчинити вікно не можна, тому що "щойно ви його відкриєте, одразу прибіжать 150 людей зі спробою вбити, тому що когось продує".

Раніше Євген Комаровський повідомив, що дітям можна їсти немиті ягоди з дерева, яке росте далеко від дороги й омивається дощами.