Комаровський дозволив їсти немиті ягоди, але є умови / Фото jillallyn via flickr.com

Лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський повідомив, що дітям можна їсти немиті ягоди з дерева, яке росте далеко від дороги і миється дощами.

Набагато більше проблем може виникнути через тотальне миття, ніж через тотальне немиття, написав експерт на своїй сторінці в Instagram.

Читайте такожЛікар Комаровський розповів про тривожні симптоми у немовлят при ударах

Відео дня

За його словами, варто мити ягоди, що ростуть дерева біля дороги, і ягоди, які виросли на дереві, обробленому добривами.

"Якщо це дерево росте біля автомобільної дороги, якщо по цій вулиці в селі носяться весь час автомобілі, і пил лежить на цьому дереві, а так буває часто-густо, то я хочу, щоб ви це помили. Якщо регулярно використовуються добрива, якими все це побризкали, я, звичайно, категорично за те, щоб це милось. Але якщо це дерево росте далеко від цивілізації, яке миється дощами, то нічого страшного зрештою не буде", — зазначив педіатр.

Питання: ⠀ Питання щодо немитих ягід. Тобто, якщо дитина сидить на дереві, на черешні, сидить і сидить, і їсть, і їсть, і їсть, то зганяти його звідти? ⠀ Відповідь: ⠀ Я від тотального миття бачу набагато більше проблем, ніж від тотального не миття. У немитої черешні мене хвилює тільки, де вона росте і оброблена вона чи ні. Якщо це дерево росте біля автомобільної дороги, якщо по цій вулиці в селі носяться весь час автомобілі, і пил лежить на цьому дереві, а так буває часто-густо, то я хочу, щоб ви це помили. Якщо регулярно використовуються добрива, якими все це побризкали, я, звичайно, категорично за те, щоб це милось. Але якщо це зростаюче в дали від цивілізації дерево, яке миється дощами, то нічого страшного в кінці кінців не буде. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #фрукти #ягоди #миття

Допис, поширений Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Раніше лікар Комаровський відповів на запитання батьків про те, чи варто дитині з контагіозним молюском відвідувати басейн і чи не заразно це для інших дітей.