Сьогоднішній рейс - останній, який був запланований як плановий рейс з Китаю / фото УНІАН

У пасажирів рейсу з китайського курортного міста Саньї (острів Хайнань), який сьогодні прибуває до Києва, не виявлено ознак гострої респіраторної вірусної інфекції (ГРВІ).

Читайте такожУ МОЗ розповіли, коли Україна отримає тест-системи для виявлення нового коронавірусу

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я України Ігор Кузін на брифінгу в Києві з посиланням на повідомлення екіпажу літака.

«За нашою інформацією, це останній рейс, який був запланований як плановий (з Китаю – УНІАН). Наразі у нас є інформація про те, що у жодного з пасажирів немає якихось ознак гострої респіраторної вірусної інфекції», - заявив він.

За словами Кузіна, за попередніми повідомленнями екіпажу борту «все протікає нормально».

«Ми також очкуємо, що фахівці санітарно-карантинних підрозділів та відділів проведуть адекватну роботу по прийому цього борту», - додав Кузін.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.