REUTERS

У пунктах пропуску на кордоні працюватимуть співробітники медико-санітарних служб, які зможуть оперативно реагувати на ситуацію з можливим виявленням випадків нової коронавірусної інфекції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін повідомив на брифінгу у Нових Санжарах Полтавської області.

Читайте такожУ МОЗ пояснили, чого "боїться" коронавірус

Відео дня

У свою чергу радник прем'єр-міністра Антон Турупалов розповів про дії уряду для запобігання потрапляння нового коронавірусу на територію України.

«Уряд розпочинає температурний скринінг людей, які прибувають до аеропортів України та в’їжджають через контрольно-пропускні пункти. Зокрема вже здійснюють скринінг в аеропортах «Бориспіль» та «Київ» і на КПП «Тиса». До кінця цього дня запускаємо скринінг і на інших КПП з Угорщиною. У найближчі декілька днів також підключимо КПП на кордонах зі Словаччиною, Румунією та Польщею», - сказав Турупалов.

За словами Кузіна, «зараз відпрацьовується алгоритм дій у разі підвищеної температури. Ми розуміємо, що зараз сезон ГРВІ. Але на контрольно-ревізійних пунктах пропуску будуть працювати фахівці санітарно-карантинних відділів та підрозділів, які зможуть об’єктивно оцінити епідемічний ризик у кожному конкретному випадку. За необхідності, за викликом швидкої медичної допомоги таку людину госпіталізують у визначену інфекційну лікарню».

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

Cтаном на 25 лютого у світі зареєстровано 80 тис. 150 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 699 – летальні, одужали вже 27 тис. 695 осіб.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку виявлення COVID-19 не зафіксовано.