МОЗ мультиками розповіло про коронавірус / скріншот

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило два відеоматеріали, в яких розповідається про алгоритм дій у разі підозри на зараження коронавірусом.

Два мультфільми з’явилися на сайті відомства.

Читайте такожУ США вакцину від коронавірусу почали тестувати на людях

У відео розповідають про те, що таке коронавірус та як від нього захиститися.

Насамперед українцям радять уникати контакту з людьми, які мають підвищену температуру і кашель, правильно використовувати медичні маски та засоби індивідуального захисту особливо в медзакладах, мити руки водою з милом або дезінфікувати їх засобом на основі спирту і так далі.

Також у МОЗ рекомендують уникати контакту з продуктами тваринництва, домашніми або дикими тваринами, аби запобігти передачі вірусу від них. Після контакту ретельно мити руки, а під час приготування їжі добре обробляти м’ясні продукти.

У разі підвищеної температури разом з кашлем та ускладненим диханням слід одразу ж звертатися до лікаря – це можуть бути перші ознаки захворювання.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Інфікованих коронавірусом виявлено в низці країн. Найбільше випадків захворювання COVID-19 зафіксовано у Китаї, останніми днями коронавірус активно поширюється у Південній Кореї та Італії. 

В Україні, за даними МОЗ, жодного підтвердженого випадку коронавірусу немає.