Нині пасажири перебувають у прикордонників і чекають на медиків / facebook.com/zelenskiy95

У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київська обл.) близько 13 години приземлився літак рейсу "Дубай-Київ", в якому перебували пасажирка разом зі своїм попутником із підозрою на коронавірусу інфекцію, й після проведення попереднього температурного скринінгу їх планують відправити до Олександрівської лікарні для проведення додаткових досліджень.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі аеропорту "Бориспіль".

Читайте такожЗакарпаття розраховує отримати експрес-тести на коронавірус до кінця тижня

Відео дня

"На цьому борту є пасажир, який викликає підозри на цей вірус. Аеропорт відреагував згідно з інструкцією, літак поставили на окрему стоянку для обслуговування, прикордонники та митники приїхали на перон й провели всі обов'язкові формальності з документами, весь багаж просвітили", - йдеться в повідомленні.

Також у прес-службі зазначили, що проведений температурний скринінг пасажира не підтвердив попередньо наявність коронавірусної інфекції.

"Вони (підозрювана на наявність коронавірусу пасажирка та її попутник - УНІАН) зараз перебувають у прикордонників, після цього їх повинні відвезти до Олександрівської лікарні для проведення повторного тестування", - уточнили в аеропорту.

При цьому в аеропорту не уточнили громадянство цих пасажирів і точну кількість людей на цьому маршруті.

Як повідомляв УНІАН, раніше прес-секретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що в міжнародному аеропорту "Бориспіль" громадянку Китаю, яка прилетіла з Дубая, перевіряють на наявність вірусного захворювання.

В Україні зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, 1 зразок знаходиться на дослідженні, 41 зразок отримав негативний результат.