На даний момент жінка перебуває в реанімації / фото УНІАН

На Сумщині сьогодні, 25 березня, діагностовано перший випадок захворювання на коронавірус.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив міський голова Конотопа Артем Семеніхін.

За його інформацією, перший в області випадок захворювання на коронавірус діагностували у 76-річної жительки села Козацьке Конотопського району.

Відео дня

«На даний момент хвора перебуває в реанімації Конотопської центральної районної лікарні. Вживаємо всіх необхідних заходів. Людина при свідомості і під’єднана до апарату штучної вентиляції легенів», – розповів Семніхін.

На уточнююче запитання, яким чином у жінки було діагностовано коронавірус, мер зазначив, що наявність в її організмі COVID-19 двічі показали експрес-тести.

«Жінці було зроблено два тести на наявність коронавірусу. Обидва показали позитивний результат. Тому було взято ще додаткові аналізи, які відправлені в лабораторію до міста Суми», – уточнив Семеніхін.

За інформацією начальника управління охорони здоров'я Сумської обласної державної адміністрації Дмитра Кравцова, наразі у Сумській області коронавірусну інфекцію підозрюють у 16 людей.

«У Сумській області з підозрою на коронавірусну інфекцію є 16 осіб. Із них 7 перебувають у лікувально-профілактичних закладах області: 4 – в Сумській обласній інфекційній лікарні, одна дитина – в міській дитячій лікарні Сум, по одному пацієнту – в Буринській та Охтирській ЦРЛ. 9 осіб – на самоізоляції», – доповів посадовець під час сесії Сумської обласної ради.

За його даними, стан усіх 16-ти осіб – задовільний, всі вони перебувають під постійним наглядом.

Також Кравцов наголосив, що за весь час на Сумщині у 8 осіб діагноз коронавірусної інфекції не підтвердився.

«За останню добу двоє людей були виписані: один дорослий і одна дитина», – зазначив посадовець.