У новому корпусі лікарні залишилось встановити та підключити обладнання / фото: УНІАН

Будівництво нового корпусу національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" завершено.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожВ Україні важкий перебіг коронавірусу очікується в 5% випадках – лікар-інфекціоніст

Відео дня

""Охматдит" нарешті готовий! 1 квітня у новому корпусі закінчили основні будівельні роботи. Тепер справа за доставкою та підключенням медичного обладнання. Відкриття плануємо на 1 червня – до Дня захисту дітей", - зазначив Зеленський.

Він висловив задоволення, що в такий непростий період протистояння епідемії коронавірусу вдалося дотриматися встановлених термінів будівництва.

"Ми роками чекали на закінчення цього довгобуду. Нині, як ніколи, важливо мати такі сучасні лікарні, особливо коли йдеться про дітей.

Новенький корпус "Охматдиту" – прямий приклад того, як має працювати "Велике будівництво". Українські лікарні повинні бути саме такими", - наголосив президент.

Довідка УНІАН. Будівництво нового лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ "Охматдит" було відновлено у 2016 році після замороження у 2013 році. У 2018 році було завершено перший пусковий комплекс з діагностичними відділеннями.

Того ж року розпочалося будівництво другого пускового комплексу на 40 відділень, в тому числі Центру дитячої гематології, онкології і трансплантації кісткового мозку, а також планувалося розширити відділення трансплантації кісткового мозку та інтенсивної мегадозової хіміотерапії та вдвічі збільшити кількість операційних.