REUTERS

Серед військовослужбовців Державної прикордонної служби зафіксовано перший випадок захворювання на COVID-19.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, прикордонник одного з підрозділів в Закарпатській області ще кілька днів тому був госпіталізований до центральної районної лікарні з підвищеною температурою.

Читайте такожУ Дніпрі 30 медиків лікарні Мечникова вже тиждень живуть у відділенні через коронавірус

Відео дня

Тоді лікарі діагностували у нього гостре респіраторне захворювання та одразу провели експрес-тест на коронавірусну інфекцію, який дав негативний результат.

"Після цього під час перебування на лікуванні прикордоннику також провели ПЛР-тест. Результати, що надійшли, підтверджують наявність у нього захворювання на COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зараз стан військовослужбовця задовільний, температура тіла у нормі, а Держприкордонслужба підтримує зв'язок з лікарями для забезпечення військовослужбовця всім необхідним.

Крім того встановлюється коло всіх осіб, з якими прикордонник контактував. Також в підрозділі проведені заходи безпеки щодо недопущення поширення захворювання, в т.ч.щодо самоізоляції та обсервації персоналу.

У ДПСУ зазначили, що від середини лютого через контакт з особами, у яких в подальшому підтверджувалося захворювання на коронавірусну інфекцію, понад 300 прикордонників перебували під медичним наглядом лікарів на самоізоляції або обсервації в лікувальних закладах.