REUTERS

Міністерство охорони здоров'я України запускає інформаційну кампанію щодо здачі донорської крові в умовах карантину.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час онлайн брифінгу.

Зокрема, його попросили прокоментувати, як за умови карантину уряд або МОЗ збираються вирішити проблему здачі донорами крові, щоб не наражати людей на небезпеку.

Відео дня

"Що стосується донорів. Дійсно, в умовах карантину у нас виникла певна проблема, і ми вважаємо, що треба терміново активізуватися з вирішення цієї проблеми щодо забезпечення здачі крові в донорських центрах", - сказав Степанов.

Читайте такожКоронавірус під час вагітності: у МОЗ розповіли, що робити жінкам при підозрі на хворобу

За його словами, він звернувся до голів обласних державних адмінстрацій, «щоб була проведена, з одного боку, відповідна роз'яснювальна робота, а з іншого боку забезпеченість прийому крові у відповідних центрах. Але щоб ця забезпеченість була максимально витримана в умовах карантину щодо осіб, які здають кров».

Міністр зазначив, що при здачі крові треба практично обмежити контактування осіб.

"Ми запускаємо відповідну інфомаційну кампанію щодо здачі крові", - підкреслив Степанов.

Також глава МОЗ прокоментував питання про забезпечення людей з рідкісними захворюваннями необхідними ліками в умовах припинення авіа- та іншого сполучення на тлі пандемії COVID-19.

"Міністерство охорони здоров'я працює з нашими імпортерами, які постачають по кожному конкрентному випадку, яким чином нам привезти ці лікарські засобами, яким чином забезпечити, щоб пацієнти, які хворі на ті чи інші захворювання, були забезпечені цими лікарськими засобами", - додав Степанов.