Самотні люди похилого віку та інваліди – сама потребує категорія одержувачів допомоги / Фото: Прес-служба Гуманітарного штабу Ріната Ахметова

40 тисяч продуктових наборів доставили додому самотнім людям похилого віку та інвалідам волонтери Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Адресна доставка продуктових наборів здійснюється у 8 населених пунктах: Донецьку, Макіївці, Ханженково, Харцизьку, Єнакієвому, Сніжному, Шахтарську та Торезі, повідомили УНІАН у прес-службі Штабу.

На непідконтрольній території Донбасу проживають тисячі одиноких людей похилого віку та інвалідів. Через стан здоров'я вони не покидають свої будинки і не можуть прийти за наборами на пункт видачі.

Читайте також143,5 тис. наборів виживання видали мобільні бригади Штабу Ахметова за 1 рік«Самотні люди похилого віку та інваліди – найбільш незахищена категорія одержувачів нашої допомоги. Щоб вони не залишилися без підтримки, ми 2 роки доставляємо їм продукти додому. У день наші волонтери встигають відвідати від 20 до 25 адрес. Всього в Донецьку та прилеглих великих містах працює 6 бригад волонтерів. Їх графік виїздів складений так, щоб люди не переживали і вчасно отримували набори», – розповіла Наталія Баришпольська, керівник напрямку «Гуманітарна допомога» Штабу Ахметова.

Відео дня

Хто може отримати адресну доставку продуктів?

Продуктовий набір з доставкою додому можуть отримати мирні жителі, які відносяться до таких пільгових категорій:

одинокі інваліди I і II груп, які не можуть самостійно пересуватися;

одинокі важкохворі люди, люди, що перенесли оперативні втручання або складні хронічні захворювання, що мають документальне підтвердження;

самотні пенсіонери старше 60 років, які не можуть самостійно пересуватися.

Як подати заявку на адресну доставку продуктів?

Залишити заявку по телефону гарячої лінії Штабу 0800 509 001. У заявці необхідно вказати наступні дані:

ПІБ;

рік народження;

пільгову категорію (підтверджену документально);

домашня адреса;

номер телефону для зв'язку;

серію і номер паспорта.

Читайте такожВ Донецьк прибула 264-а автоколона Гуманітарного штабу з продуктамиЯкі документи необхідно надати при отриманні набору?

Продуктовий набір видається особисто в руки одержувачу при наявності паспорта та документів, які підтверджують пільгову категорію.

Як часто здійснюється доставка додому?

Продуктовий набір доставляється 1 раз в 5-6 тижнів.