Якщо під час занять у дитини виявлені симптоми COVID-19, то для цього є чіткий алгоритм дій \ REUTERS

У Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ) оприлюднили алгоритм дій вчителів і батьків у випадку виявлення симптомів COVID-19 у дитини під час навчання.

Читайте такожСOVID-19 набирає обертів в Україні: побито черговий коронавірусний "рекорд"Як передає кореспондент УНІАН, про алгоритм на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

"Якщо під час занять у дитини виявлені симптоми COVID-19, то для цього є чіткий алгоритм дій. На цю дитину треба надягти маску, відвести її в окреме приміщення, повідомити батьків, за потреби викликати "швидку" або мобільну бригаду, щоб провести тестування...", - сказав він.

Відео дня

За словами міністра, своєю чергою батьки мають повідомити про виявлені симптоми сімейного лікаря, який викличе бригаду медиків.

"Ця дитина потім відправляється або до лікарні, або на самоізоляцію", - пояснив Степанов.

За словами міністра, рішення про самоізоляцію інших осіб ухвалює лікар-епідеміолог після підтвердження випадку.

"Якщо підтверджено інфікування будь-якої дитини на COVID-19, то самоізоляції та ПЛР-тестуванню підлягають особи, які мали встановлений контакт та не використовували при цьому засоби індивідуального захисту. Це визначає лікар-епідеміолог під час епідеміологічного розслідування", - пояснив Степанов.

Новини по темі: