Жінка нікому не повідомила, що інфікована / фото: УНІАН

У Чернігівській області складено адмінпротокол на хвору на COVID-19 медсестру, яка працює у столичній клініці та порушила режим самоізоляції.

Як повідомила УНІАН секретар Лосинівської селищної ради Наталія Кошарна, 46-річна жителька села Леонідівка (входить до складу громади) працює у столичній клініці.

«Там інфікувалися чимало медпрацівників, і жителька Леонідівки, її тест на коронавірус теж був позитивним. Вона приїхала додому на самоізоляцію і нікому не повідомила, що інфікована», - зазначила Кошарна.

Відео дня

За її словами, хвора медсестра відвідувала місцеву лікарню, а також, як повідомляють місцеві жителі, навіть торгувала на місцевому ринку. Порушення режиму самоізоляції виявили поліцейські: медпрацівниця порушила режим самоізоляції на другий день після підписання зобов’язання.

За інформацією сектора комунікацій ГУ НП у Чернігівській області, 6 червня на мешканку с. Леонідівка Ніжинського району складено протокол за ст.44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

«Чи заразила інфікована жінка когось іще – відтепер необхідно перевірити новими тестами для широкого кола осіб. Значна кількість медперсоналу лікарні, після контакту з цією пацієнткою, відтепер теж на самоізоляції. Маючи безпосереднє відношення до системи охорони здоров’я, жінка свідомо поставила під загрозу життя та здоров’я своїх же колег», - наголосили у секторі комунікацій ГУНП в області.

За цей вчинок жінці доведеться відповідати перед судом. Санкція ст. 44-3 КУпАП передбачає накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 – 34 000 грн).

Як уточнила Кошарна, зараз інфікована жінка перебуває за місцем свого проживання у селі Леонідівка; режиму самоізоляції не порушує. Щодо трьох медпрацівників, з якими вона контактувала, то їхні результати тестів виявилися негативними. Контактні сільські жителі також зараз перебувають на самоізоляції.