Євген Комаровський назвав тривожні сигнали при коронавірусі / фото instagram.com/uakomar

Якщо людина, захворіла на коронавірус COVID-19, зокрема, не може пити і їсти, поводиться неадекватно, має суїцидальні думки і їй не допомагають жарознижувальні препарати – треба негайно припинити самолікування й звернутися до лікаря.

Під час лікування дитини до лікаря варто звернутися у тому разі, якщо упродовж п’яти днів їй не стає ліпше, або якщо два дні поспіль ви кажете: "Сьогодні гірше, ніж учора", розповів педіатр, кандидат медичних наук Євген Комаровський на каналі "Україна 24".

"…При COVID-19 пульсоксиметр показує нижче 93 – звертаєтесь до лікаря. Якщо ви не можете їсти і пити, якщо є суїцидальні думки, якщо людина поводиться неадекватно – звертайтеся до лікаря. Ще одна ознака – відсутність ефекту жарознижувальних препаратів", – заявив Комаровський.

Відео дня

Читайте такожЛікар порадив, як легше перенести коронавірусНагадаємо, пандемія коронавірусу розпочалася у березні 2020-го. Пізніше були винайдені вакцини від COVID-19. Вакцинація в Україні розпочалася в останні дні лютого минулого року.

Наприкінці січня 2022-го міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко сказав, що в нашій країні стартував новий спалах коронавірусу, спричинений штамом "Омікрон". Очільник МОЗ також говорив, що новий варіант вірусу діагностовано вже у 20 областях держави.

За даними МОЗ, перші симптоми "Омікрону" у захворілих з’являються у середньому через три доби після інфікування. У міністерстві додали, що одним із симптомів "Омікрону" є лихоманка.

Нардеп, очільник комітету Верховної Ради зі здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький попереджав, що "Омікрон" набагато гірший, аніж попередні варіанти COVID-19 тим, що в разі зараження діти дуже важко хворіють.

Вас також можуть зацікавити новини: