У Чернігівській області стан здоров’я постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС поступово погіршується.

Як повідомили УНІАН у Чернігівській облдержадміністрації, такі дані оприлюднила під час наради в ОДА начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галина ВАСИЛЬКОВА.

За її інформацією, Чернігівщина є однією з областей України, які постраждали від Чорнобильської катастрофи найбільше. Майже 90 тисяч жителів області мають статус постраждалих.

Відео дня

«Дані щорічної диспансеризації свідчать про те, що стан здоров’я постраждалого дорослого населення поступово погіршується», - констатувала вона, додавши, що лише у 2010 році кількість постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС зменшилась майже на три тисячі осіб.

За словами Г.ВАСИЛЬКОВОЇ, показники охоплення щорічними медичними оглядами чорнобильців є стабільними протягом останніх років і складають 99,8%. Разом з тим, моніторинг злоякісних новоутворень у групах постраждалого населення встановив перевищення національних показників захворюваності на рак щитоподібної залози: серед чоловічого населення – на 51,9%, серед жіночого – 62,5%. Показник захворюваності зріс навіть у віковій групі 0-29 років (на 14%).