У Маріуполі Донецької області затримано зловмисників, які вимагали гроші у власників аптек.

Як повідомили УНІАН у Відділі зв`язків з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області, на початку листопада до чергової частини Орджонікідзевського райвідділу м. Маріуполь надійшло повідомлення від 45-річної власниці аптеки, яка розповіла про те, що протягом тижня двоє чоловіків, представляючись співробітниками міліції, вимагали у неї гроші. Зловмисники приходили до неї і вимагали від 200 до 900 гривень за безперешкодну діяльність фармацевтичного об`єкту.

Після отримання інформації працівниками оперативно-пошукового сектору відділу кримінального розшуку Маріупольського міськуправління «за гарячими слідами» двох підозрюваних було затримано. Вони саме прямували до аптеки за черговою сумою грошей.

Відео дня

Затримані виявилися безробітними, наркозалежними громадянами, 1986 і 1988 років народження. Обидва судимі за грабежі. Один з фігурантів - іногородній житель, прибув влітку поточного року з дружиною до Маріуполя у пошуках роботи. Відібрані гроші друзі витрачали на опій.

Стосовно псевдо-міліціонерів було порушено кримінальні справи за ч. 1 ст. 353 КК України (самовільне привласнення владних повноважень або звання посадовця) і за ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, скоєне за попередньою змовою групою осіб), які об`єднані в одне кримінальне провадження. Зараз затриманих перевіряють на причетність до інших шахрайських схем.