Регулярне вживання солодких напоїв підвищує ризик раку на 18% / фото naked-science.ru

Французькі вчені вказали на зв'язок між любов'ю до солодких напоїв, таких як соки, енергетики, молочні коктейлі та інші, й розвитком раку.

Наукові фахівці з Університету Сорбонна опублікували результати свого дослідження, що вказує на небезпеку звички пити солодкі напої, у British Medical Journal, передає MedikForum.

Вчені протягом п'яти років спостерігали за станом здоров'я понад 100 тисяч осіб.

Відео дня

В результаті дослідниками був зроблений висновок про те, що для захисту від розвитку раку людина повинна стежити не тільки за тим, скільки вона їсть солодкого, але й за тим, в якій кількості вона споживає солодкі рідини. Серед учасників проекту протягом п'яти років було виявлено 22 випадки раку на 1000 осіб.

Читайте такожНазвано чотири звички, що призводять до раку

«Регулярне вживання соків, енергетиків і молочних коктейлів збільшує ризик захворювання раком на 18%», - констатували фахівці.

За їхніми словами, в солодких напоях, крім дуже високої концентрації цукру (в склянці пакетованого соку міститься до 6 ложок), присутні у великій кількості консерванти, які агресивно впливають на слизові оболонки, що сприяють розвитку гастриту і виразки шлунка. Також у соках можуть бути різні стабілізатори, які руйнують мікрофлору і знижують імунітет, що й підвищує вразливість організму перед можливим раковим захворюванням.

Також часта поява солодких напоїв в раціоні харчування може бути пов'язана з підвищеним ризиком виникнення серцево-судинних захворювань, надмірної ваги, ожиріння й діабету, повідомили дослідники.

Раніше японські вчені провели дослідження й встановили, що томатний сік здатний знижувати кров'яний тиск.