Ілюстрація / REUTERS

Жителька китайського міста Гуанчжоу Дар'я Михайловська розповіла про ситуацію із коронавірусом у країні.

Читайте такожУ Японії перша людина, яка не їздила до Китаю, захворіла на коронавірус

У коментарі «Обозревателю» вона прокоментувала карантин, який китайська влада оголосила для боротьби із коронавірусом в країні.

Відео дня

"Я знаходжуся у місті Гуанчжоу. Це приблизно 1000 кілометрів від Уханю, де було виявлено коронавірус. На сьогодні у моєму місті не зафіксовано летальних випадків. Влада міста контролює ситуацію, обов'язковим є користування масками, особливо у громадському транспорті, влада рекомендує не зловживати морськими продуктами та м'ясом, більше вживати теплої води та фруктів. Аеропорти працюють. Працівники аеропорту перевіряють пасажирів на наявність температури, така ж ситуація із перевірками у нашій столовій, де ми їмо. Якщо у когось знаходять підвищену температуру, його одразу госпіталізують. Міська поліція також контролює ситуацію. Людину, яка була без маски, будуть затримувати", - заявила Михайловська.

Вона також зазначила, що досить багато магазинів та супермаркетів не працює, але, за її словами, це більше пов’язано зі святкуванням китайського нового року, ніж із епідемією.