Лі Веньлян живий, однак його стан дуже небезпечний / cnn.com

Китайська газета Global Times спростувала свою інформацію про смерть від коронавірусу лікаря Лі Веньляна, який одним з перших почав попереджати про нову хворобу колег, а згодом і сам став її жертвою.

Читайте такожУ Китаї на коронавірус захворіло немовля

За останніми даними, серце лікаря зупинилось, однак його вдалось реанімувати. Наразі чоловік перебуває у критичному стані. 

Відео дня

Лі був одним з восьми людей, які ще в грудні минулого року першими намагались попередити інших медиків про спалах нової хвороби. Через це він мав неприємну розмову з китайською поліцією - правоохоронці звинуватили його в “поширенні чуток”.

Зрештою медик і сам підхопив хворобу. Його діагноз спровокував обурення з боку громадськості Китаю у відповідь на державну цензуру з приводу хвороби.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 6 лютого від нового типу пневмонії, який спричиняє коронавірус, померло 565 людей. Водночас 1198 хворих вилікували.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу.