Ілюстрація REUTERS

В Естонії зафіксували перший випадок зараження новим типом коронавірусу у громадянина Ірану, який прибув автобусом із Риги.

Про це розповів міністр соціальних справ Естонії Танель Кійк, повідомляє ERR.

Читайте такожПерший випадок зараження уханьським коронавірусом зареєстрували в Данії (відео)

Відео дня

За словами міністра, інфікований не є громадянином Естонії, однак постійно мешкає в цій країні.

Заражений повернувся до Естонії в середу ввечері з Ірану. Наразі він ізольований. "За моєю інформацією, йдеться про громадянина Ірану", - уточнив Танель Кійк.

Міністр зазначив, що хворий прибув до Естонії автобусом із Риги, повітряним і морським транспортом він не користувався. Іноземець сам викликав собі швидку допомогу на Талліннський автовокзал. Наразі естонська влада з'ясовує інформацію про інших пасажирів цього автобуса.

За даними Департаменту здоров'я, який захворів помістили в клініку інфекційних захворювань при Ляене-Талліннської центральної лікарні.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб. 

Кількість інфікованих коронавірусом стрімко збільшується. Станом на 27 лютого у різних країнах Covid-19 заразилися вже понад 82 тисячі людей. Від недуги померли 2 801 людина.