Хрін користь і шкода / фото ua.depositphotos.com

Хрусткий і пряний хрін – дуже корисна рослина з безліччю дивовижних властивостей. Їстівними вважаються листя і корінь. Цей продукт вирощується тисячі років і використовується в кулінарії, народній медицині та косметології. Вживають хрін у свіжому, маринованому і сушеному вигляді.

Користь хрону для організму

Хрін багатий вітамінами групи B, K, PP, C і E, а також магнієм, кремнієм, фосфором, сіркою. Завдяки високому вмісту антиоксидантів і ензимів хрін відомий як сильний протимікробний і антибактеріальний засіб.

Читайте такожВсьому голова: чим корисний і шкідливий хліб, і скільки його можна їстиХрін ефективно бореться з бактеріями в організмі людини і прискорює одужання від ГРВІ. Він також знищує хвороботворні організми в м'ясі, завдяки чому м'ясо з меленим хріном довше зберігається.

Відео дня

При помірному вживанні хрін покращує травлення, підвищує апетит, знижує рівень цукру в крові, має жовчогінну і сечогінну властивості, підвищує чоловічу потенцію. Про підвищеному тиску корисно випити настоянку хрону або з'їсти шматочок сирого кореня.

Чим корисний хрін / фото : ua.depositphotos.com

Хрін-шкода і протипоказання

Хрін може нашкодити при надмірному вживанні. Оскільки ця рослина досить гостра, вона може викликати подразнення шкіри, шлунка, кишечника і ротової порожнини.

Хрін не рекомендується вживати при виразці, гастриті, захворюваннях печінки і нирок, підвищеній кислотності шлунка, вагітності, алергії. Не варто давати його дітям до 10 років. Хрін є сильним алергеном і його варто уникати людям з харчовими алергіями.

Вам також може бути цікаво: