Голова ВООЗ Тедрос Адганом Гебреєсус / фото REUTERS

У Всесвітній організації охорони здоров’я закликали відмовитися від політизації пандемії коронавірусу.

Про це заявив голова ВООЗ Тедрос Адганом Гебреєсус під час брифінгу 26 жовтня, передає Радіо Свобода.

"Коли лідери діють швидко та свідомо, вірус можна придушити. Але там, де існувало політичне розділення на національному рівні; там, де мала місце кричуща неповага до науки та спеціалістів у галузі охорони здоров’я, поширилася плутаниця, збільшилася кількість випадків захворювання та смертності. Ось чому я неодноразово казав: припиніть політизацію COVID-19", - наголосив голова ВООЗ.

За його словами, наразі слід робити все можливе для захисту медичних працівників. Найкращий спосіб зробити це - вжити усіх необхідних заходів для зниження ризику передачі інфекції.

Читайте такожУ МОЗ не знають точної кількості українців, які одужали після COVID-19

"Ніхто не хоче більше так званих "локдаунів". Але якщо ми хочемо уникнути їх, ми всі маємо зіграти свою роль. Боротися з пандемією – справа кожного. Ми не можемо досягти бажаного відновлення економіки і жити так, як ми жили до пандемії. Ми можемо лишати наших дітей у школі, ми можемо підтримувати бізнес, ми можемо зберігати життя та засоби для існування… Але ми всі маємо йти на компроміси, компроміси та жертви", - заявив Гебреєсус.

Коронавірус в Україні та світі: новини

  • Станом на ранок 26 жовтня з початку пандемії коронавірусу в світі захворіли вже 42 926 013 людей. При цьому 28 898 323 вдалось одужати. Україна в загальному переліку посунулася на позицію вперед – між Туреччиною та Саудівською Аравією.
  • В Україні за добу COVID-19 виявлено у 5 426 осіб. За весь час пандемії в Україні на коронавірус захворіли 348 924 особи, з них 20 545 дітей та 21 531 медпрацівник.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що кілька вакцин від коронавірусної інфекції можуть застосувати в екстрених цілях.