REUTERS

Велика Британія може зіткнутися з більш смертоносною другою хвилею COVID-19 взимку, внаслідок якої при найгіршому сценарії можуть померти до 120 тисяч осіб.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на звіт Британської академії медичних наук (AMS).

"Це не прогноз, але це можливість. Смертність може бути вище з новою хвилею COVID-19 цієї зими, але ризик може бути знижений, якщо ми вживемо заходів негайно", - попередив провідний автор доповіді, професор Стівен Холгейт.

Відео дня

Читайте такожКарантин врятував у Європі понад 3 мільйони життів - дослідження

В AMS заявили, що існує високий ступінь невизначеності щодо того, як буде розвиватися епідемія COVID-19 у Великій Британії. Але в академії описали в загальних рисах правдоподібний найгірший сценарій, при якому число R, що відображає середню кількість людей, яких інфікує заражена особа, зросте до 1,7 з вересня 2020 року і пізніше.

За моделювання AMS, в період з вересня до червня наступного року в лікарнях може померти 119 900 осіб.

За останніми даними, кількість підтверджених випадків смерті у зв'язку з COVID-19 у Великій Британії становитиме майже 45 тисяч - це найвищий показник в Європі.

Як повідомляв УНІАН, у світі кількість випадків зараження новим різновидом коронавірусу COVID-19 перевищила позначку в 13 мільйонів.