Ілюстрація / REUTERS

Угода з IKEA була досягнута в результаті судової тяганини, яка почалася після загибелі у місті Буена-Парк, Каліфорнія дворічного Джозефа Дудека в 2017 році.

Про це повідомили у вівторок, 7 січня, інформаційні агентства з посиланням на представників батьків хлопчика і самої IKEA, пише DW.

Дитина померла від травм, отриманих від падіння комода Malm вагою 32 кілограми. Сім'я звернулася в суд, звинувативши виробника в тому, що він знав про ризики перекидання своїх меблів, але не попередив споживачів, що прикріплювати комод до стіни обов'язково.

Відео дня

Читайте такожApple, Google і Amazon займуться розробкою єдиного стандарту для «розумного» дому

Сума, яку шведський меблевий концерн погодився виплатити, 46 мільйонів доларів, яка стала відома американській пресі, в офіційній заяві компанії вона не називається. Угода зобов'язує IKEA також докласти більше зусиль для інформування споживачів про ризики перекидання меблів та про відкликання всіх, проданих у США, комодів серії Malm, про який було оголошено на сторінці американського підрозділу компанії ще в 2016 році.

За даними самої шведської компанії на літо 2016 року, тільки в Сполучених Штатах було продано більше 17 мільйонів комодів MALM. IKEA повідомляє про 186 відомих їй випадки перекидання цих комодів, включаючи 91 інцидент, коли постраждали діти. У 8 випадках це призвело до смерті. Відзив комодів серії Malm діє тільки на американському ринку. В інших країнах ці предмети меблів все ще продаються.

Сім'я загиблого Джозефа Дудека прийняла рішення, що пожертвує 1 мільйон доларів із загальної суми організації, яка домагається суворішого тестування предметів меблів.