Харків. 17 листопада. УНІАН. Народний депутат України (фракція БЮТ) Олександр ФЕЛЬДМАН вважає безвідповідальною критику харківських політиків на адресу уряду Юлії ТИМОШЕНКО.

Як передає кореспондент УНІАН, під час брифінгу в Харкові О.ФЕЛЬДМАН заявив, що жодний уряд за всю історію України не зустрічався з такими труднощами, з якими зустрічається сьогодні Кабінет Міністрів на чолі з Ю.ТИМОШЕНКО. Зокрема, йдеться про світову економічну кризу, непрацездатний парламент, потужний опір опозиції в особі Партії регіонів, а також НУ-НС, конфлікти із Секретаріатом Президента.

О.ФЕЛЬДМАН вважає, що якщо уряд Ю.ТИМОШЕНКО відправлять у відставку, то Кабмін перетвориться на «недієздатний парламент №2».

Відео дня

Депутат відзначив, що будь-якій розсудливій людині зрозуміло, що команді лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА, а в Україні є тільки дві сильні управлінські команди – В.ЯНУКОВИЧА та Ю.ТИМОШЕНКО, - також не дадуть ані працювати, ані навіть прийти до влади, тому що розглядають В.ЯНУКОВИЧА як кандидата у Президенти.

За словами О.ФЕЛЬДМАНА, наступний «технічний уряд», про який мріють окремі політики, нездатний буде боротися з кризою: його підтримуватиме Секретаріат Президента, але він не матиме підтримки в парламенті.

Депутат вважає, що такий уряд не зможе ухвалювати реальних рішень, бо він не буде легітимним, тобто сформованим за результатами виборів, а будь-які його рішення блокуватимуться в судовому порядку і саботуватимуться на місцях.

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада Харківська обласна рада прийняла звернення до Президента України, Верховної Ради і Кабінету Міністрів, у якому просила парламент відправити у відставку уряд на чолі з прем`єр-міністром. Депутати облради, зокрема, розкритикували центральні органи влади, вважаючи недостатніми заходи з подолання кризи, що їх вживають на державному рівні.