Харків. 15 жовтня. УНІАН. Член правління Всеукраїнської громадської організації Народна Рада, голова Ради підприємців Торгового центру «Барабашове» Джамаладдін ГУСЕЙНОВ звернувся до президента Американського біографічного інституту Джанет ЕВАНС з пропозицією включити прем`єр - міністра України Юлію ТИМОШЕНКО до числа видатних особистостей, удостоєних почесного титулу «Велика жінка 21 століття».

Про це повідомив кореспонденту УНІАН 1-й заступник голови Представництва Всесвітнього конгресу азербайджанців в Україні, генерал-полковник, академік, Герой козацького народу Міршахін ІСМАІЛОВ. 

Відео дня

У листі до Дж.ЕВАНС, Д.ГУСЕЙНОВ відмічає, що Ю.ТИМОШЕНКО є першим прем’єр-міністром на території країн СНД, і вважає, що «її внесок у розвиток демократії не може залишитися непоміченим».

Д.ГУСЕЙНОВ нагадує, що під час Євросередземноморського форуму (Euro-mediterranean Forum), який відбувся 7-9 грудня 2005 року в Монако, Ю.ТИМОШЕНКО отримала другу за півроку нагороду «Prix de la Foundation» за видатні лідерські якості, економічні досягнення під час керівництва Кабінетом міністрів та антикорупційну політику, а також за боротьбу із загрозами демократії, які виникають в сучасному світі. У вересні того ж року Ю.ТИМОШЕНКО стала володарем ще однієї престижної нагороди «Людина року Центрально-східної Європи». А на думку всесвітньовідомого журналу «Forbes», вона посідає третє місце серед ста впливових жінок планети.

У списку «Велика Жінка 21 століття» вже є такі особи як Катерина друга, Роксолана, Маргарет Теччер, Леся Українка, Раїса Горбачова та багато інших.

У 2008 році в місті Сеул (Південна Корея) Д.ГУСЕЙНОВ отримав звання «Посол Миру».

На його думку, нинішній керівник уряду України Ю.ТИМОШЕНКО гідна бути в списку «Великих Жінок 21 століття.