Харків. 29 березня. УНІАН. Прокуратура Харківської області сьогодні направила до Київського районного суду Харкова кримінальну справу щодо діяльності корпорації Єдині енергетичні системи порушену проти екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін.

Він зауважив. що у справі затверджено обвинувачувальний вирок.

Відео дня

За словами прокурора, під час слідства було доведено провину Ю.ТИимошенко у 5 епізодах: два епізоди щодо ухилення від сплати податків, епізод щодо організації заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах, епізод щодо замаху на заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах, службовий підлог.
 

Всі епізоди стосуються подій, котрі відбулися протягом 1997-1998 років.

Г.Тюрін підкреслив, що захист Ю.Тимошенко обрав тактику залучення додаткових захисників для того, щоб затягнути процес.

На думку прокурора, передача кримінальної справи проти Ю.Тимошенко до суду є законною. «Я дійшов висновку, що при наявності всіх обставин є підстави вважати, що сторони обвинувачення і захисту використали право на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи і справа може бути направлена до суду», - сказав Г.Тюрін.

Він зауважив, що після направлення справи до суду попереднє слухання відповідно до законодавства повинно бути призначене протягом 10 днів (30 днів в особливо складних випадках). «Я думаю, що ці строки не будуть затягуватися», - сказав Г.Тюрін.

Він сказав, що початок судового процесу буде відкритим.

Захисник Ю.ТИМОШЕНКО народний депутат України Сергій Власенко, який був присутній на прес-конференції, наголосив, що його підзахисна у 1997-1998 роках не працювала в корпорації ЄЕСУ, тому звинувачення щодо неї є незаконними.