Харків. 28 листопада. УНІАН. Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом застосування працівниками спецпідрозділу «Беркут» фізичної сили до чоловіка із символікою футбольного клубу «Металіст».

 Міліція втихомирює уболівальників. Металіст - Дніпро

Як повідомили УНІАН у Відділі зв’язків із засобами масової інформації прокуратури столиці, провадження відкрито за ч. 2 ст. 365 КК України («перевищення влади або службових повноважень»). Відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове слідство.

Відео дня

У повідомленні зазначається, що 20 жовтня працівники спецпідрозділу «Беркут» із застосуванням фізичної сили припинили протиправні дії вболівальника футбольної команди «Металіст», котрий під час сварки з жінкою штовхнув її та вона випала з мікроавтобуса.

У Відділі зв’язків зі ЗМІ нагадали, що 20 жовтня на НСК «Олімпійський» проводився футбольний матч між командами «Динамо» (Київ) - «Металіст» (Харків), після якого стався інцидент між уболівальником із Харкова та міліцією.

Як повідомляв УНІАН, 20 жовтня після матчу 12-го туру української Прем’єр-Ліги між командами «Динамо» (Київ) та «Металіст» (Харків), який завершися з рахунком 1:3, у Києві на НСК «Олімпійський» стався інцидент між фанами «Металіста» та міліцією. Згодом в Інтернеті з’явилося відео, на якому видно, як працівники загону «Беркут» ногами б’ють уболівальників харківського клубу.

22 жовтня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернувся до міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка з проханням розібратися у ситуації, що сталася між уболівальниками харківського клубу «Металіст» та співробітниками спецпідрозділу «Беркут» 20 жовтня в Києві після матчу «Динамо» - «Металіст».

Офіційну заяву у зв’язку з інцидентом зробив ФК «Металіст», керівництво якого висловило стурбованість фактом побиття бійцями загону «Беркут» кількох уболівальників після матчу «Динамо» - «Металіст» у Києві 20 жовтня.

Фото з архіву УНІАН