Віталій Кличко зробив ревакцинацію проти дифтерії та правця / фото прес-служба мера Києва

Мер Києва Віталій Кличко власним прикладом показав, що щеплення робити необхідно. І заявив, що підтримує обов’язкову вакцинацію за Національним календарем учнів шкіл та вихованців дитсадків.

Про це повідомили у прес-службі мера столиці.

Зазначається, що Кличко зробив ревакцинацію проти дифтерії та правця у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 Шевченківського району столиці.

Відео дня

Читайте такожУ Києві не заборонятимуть невакцинованим дітям відвідувати навчальні заклади«Хочу ще раз нагадати, що в міських клініках вакцинація безкоштовна, якщо ви підписали декларацію із сімейним лікарем. Ви не витратите багато часу, щоб зробити щеплення. Це – турбота про власне здоров’я і здоров’я людей, які поруч, – зазначив мер. – Власним прикладом я сьогодні показую наскільки це важливо. – І для дітей, і для дорослих. І перед початком нового навчального року звертаюся до всіх батьків: не нехтуйте Календарем щеплень, попіклуйтеся про найдорожче – здоров’я своїх дітей».

Мер столиці нагадав, що існує закон України про захист населення від інфекційних хвороб. Одна зі статей якого забороняє відвідувати заклади для дітей, якщо дитина не вакцинована через відмову. У 2019 році Верховний Суд України чітко протрактував цю статтю, і зазначив, що вона не суперечить праву на освіту.

«Відмова батьків від вакцинації дітей ставить під загрозу здоров’я і життя інших громадян. Тож хочу наголосити: я підтримую нововведення щодо обов’язкової вакцинації у школах та садочках. Бо здоров’я наших дітей – головний пріоритет», – наголосив Віталій Кличко.

Повідомляється, що в разі низького рівня вакцинації та погіршення статистичних даних про розповсюдження  захворювань, влада Києва обмежуватиме доступ невакцинованих дітей до закладів освіти та забезпечуватиме їх право на дистанційну освіту.