Київ. 22 червня. УНІАН. У ніч з 21 на 22 червня 2012 року, приблизно опівночі, групою невідомих осіб було скоєно напад на Тараса Карасійчука, голову організаційного комітету Міжнародного форуму-фестивалю ЛГБТ «КиївПрайд».

Про це повідомляє офіційний сайт «КиївПрайд».

Побиття активіста української ЛГБТ-спільноти сталося біля будинку, в якому він мешкає, у Дарницькому районі міста Києва. В нападі взяли участь декілька чоловіків, які супроводжували побиття образами у зв’язку із сексуальною орієнтацією потерпілого. «Показовою є та обставина, що нападники не намагалися пограбувати нашого колегу. Це свідчить, що злочин скоєно на грунті ненависті до гомосексуалів», – прокоментував напад на Т.Карасійчука секретар оргкомітету Прайду Станіслав Міщенко.

Одразу після жорстокого побиття Т.Карасійчука госпіталізували до лікарні швидкої допомоги. У постраждалого діагностовано струс мозку та подвійний перелом щелепи. Зараз проводиться детальне обстеження потерпілого.

Як нагадують в Прайді, місяць тому, 20 травня 2012 року, в Києві групою гомофобно налаштованих молодиків було скоєно напад на іншого члена оргкомітету КиївПрайду Святослава Шеремета та донецького ЛГБТ-активіста і учасника Прайду Максима Касянчука.