Горішки зі згущеним молоком - рецепт / фото chefmarket.ru

Печиво "Горішки" зі згущеним молоком – улюблені солодощі багатьох дітей. Ці смаколики одна із небагатьох страв, яка не потребує жодної реклами.

Читайте такожНіжно-освіжаючий Лимонний пиріг: рецепт неймовірного десерту

Для начинки зазвичай використовують згущене молоко. Приголомшливе поєднання хрусткого пісочного печива і вареного згущеного молока робить випічку неймовірно смачною. Водночас можливі й інші цікаві варіанти наповнення горішків.

Відео дня

Таке печиво підійде не лише до свята, а й просто до хорошого настрою. Спосіб приготування цих ласощів нескладний, але потрібні спеціальні формочки для випічки "шкарлупок".

Горішки зі згущеним молоком

  • Борошно – 3 ст. з гіркою
  • Яйця курячі – 2 штуки
  • Маргарин – 200 г
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Сода – 1/4 ч.л.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Оцет – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Варене згущене молоко – 1-1,5 банки

Яйця розтерти з цукром. Яєчно-цукрова маса повинна побіліти й збільшитися в обсязі приблизно у два рази.

Розтопимо пачку маргарину (замість маргарину можна використовувати вершкове масло). Розтоплений маргарин злегка остудити і додати в яєчну масу.

Відміряємо соду й акуратно крапнемо на неї оцет (можна замінити лимонним соком). Додаємо сіль на кінчику ножа.

Просіваємо борошно й додамо його до маси. Замішуємо гладке тісто. Вимішувати треба доти, поки тісто не перестане липнути до рук. Якщо борошна буде недостатньо, можна підсипати ще трохи, але так, щоб тісто не було занадто крутим.

Готовому тісту треба обов’язково дати відпочити 30 хвилин при кімнатній температурі, залишивши в мисці й закривши харчовою плівкою, щоб не підсихало.

Як приготувати Горішки зі згущеним молоком / фото my-food-advisor.com

Нагріваємо форму для горішків. В електричній запалюється індикатор, що горішниця розігрілася, і її можна використовувати. Якщо горішниця звичайна чавунна, то добре прогріваємо її на вогні з обох боків. Змащувати форму додатково маслом немає необхідності, адже в тісті й так достатньо жиру.

У кожну половинку накладаємо тісто, заповнюючи поглиблення на дві третини обсягу. Після наповнення форму треба щільно притиснути, щоб тісто рівномірно розподілилося. Те, що виступило за краї, краще відразу видалити за допомогою ножа.

Печемо з кожного боку по 4-5 хвилин. Перевертаємо на інший бік. Під час випікання треба розкривати форму, перевіряючи, щоб горішки не підгоріли. Половинки повинні вийти золотистими, не блідими й не пересмаженими.

Готову випічку треба викласти з форми на дерев’яну дошку й дати охолонути. Потім акуратно обламати зайві краї, який виступили за краї форми.

За бажанням усередину горішка можна покласти справжній горішок (шматочок, адже цілий не поміщається). Можна взяти як волоські горіхи, так і мигдаль або лісовий горіх.

У підготовлені половинки накладаємо варене згущене молоко. І складаємо горішки. Даємо їм кілька годин постояти, щоб згущене молоко просочило і пом’якшило досить щільне тісто.