Влада італійської Венеції у понеділок, 29 жовтня, заявила, що 70 відсотків міста опинилися під водою, висота стояння якої піднялася до позначки 149 сантиметрів над рівнем моря.

Місто, що пронизане каналами, через погодні умови часто зазнає підтоплень, але нинішній рівень води є вкрай високим, пишеDeutsche Welle з посиланням на AP.

Синоптики передбачають, що він найближчим часом може піднятися навіть до 160 сантиметрів.

Читайте такожПісля аномального дощу Рим скувало льодом (фото, відео)

Нинішній рівень води, за даними служби статистики міста, є найвищим з листопада 2012 року. А до 160 сантиметрів вода у Венеції востаннє підіймалася у грудні 1979 року. Губернатор області Венето Лука Дзайя заявив, що масштаб повені може досягнути рівня 1966 року, коли затопило Венецію та Флоренцію.

Через зливи і шторми протягом останнього часу постраждала значна частина Італії. У багатьох регіонах оголошено штормові попередження, сотні шкіл закрито. Найвищий рівень штормового попередження станом на понеділок оголошено в областях Лігурія, Ломбардія, Фріулі, Венето і Тренто на півночі країни та Абруццо в центральній частині, а також на Сицилії.

Відео: Natural Disaster Videos

Як повідомляв УНІАН, напередодні сильний дощ і вітер в італійській області Калабрія призвели до людських жертв. Італійські ЗМІ з посиланням на поліцію у неділю, 28 жовтня повідомили про загибель чотирьох людей в результаті зсуву в районі міста Кротоні.