З 20 січня в Україні похолодає / УНІАН

Найближчими днями в Україні зберігатиметься тепла погода, а з 19 січня очікується похолодання.

Такий прогноз погоди в Україні опублікувала синоптик Наталія Діденко у своєму блозі.

"Поки ми ще не захопилися морозними візерунками прийдешнього похолодання, варто нагадати, що 18 січня в Україні короткочасно оселиться тепло, протягом дня 0...+5 градусів", - пише вона.

Відео дня

Читайте такожНа заході України оголосили штормове попередження

За прогнозом синоптика, з Водохреща почнеться похолодання. 20 січня морози посиляться на 2-5 градусів, і на початку наступного тижня температура повітря становитиме вночі -8...-14 градусів, на півночі та північному сході місцями -12...-18 градусів, можливо, до -20 градусів. У денні години очікується -5...-12 градусів.

21 січня у південній частині та сході очікується тепліша погода, близько нуля, а вдень і з незначними "плюсами".

Через зниження температури повітря на дорогах країни зміцніє ожеледиця.

За прогнозом Діденко, протягом 18-19 січня в Україні буде без опадів, проте вздовж 20-22 січня Україну перетинатимуть атмосферні фронти, які принесуть із собою сніг та посилення вітру, подекуди хуртовини. На крайньому півдні та на південному сході сніг переходитиме у мокрий сніг та навіть у дощ, місцями спостерігатиметься налипання мокрого снігу.

Погода у Києві 18 січня буде тепло, вдень очікується +1...+3 градуси. Суттєві опади малоймовірні, лише в окремих районах випаде невеликий сніг. На Водохреще у столиці почнеться похолодання, вночі до -5...-7 градусів, а вдень до -2...-4 градусів. 

У неділю та в першу половину наступного тижня похолодання посилиться, мінімальна температура повітря становитиме -8...-13 градусів, максимальна -4...-9 градусів.

Нагадаємо, у четвер, 17 січня, у більшості регіонів України потепліє, на заході місцями пройде дощ.