Весь день 26 січня та в ніч проти 27-го Україні спостерігалися сильні снігопади. Синоптики підрахували, що за добу випало в середньому 5-12 сантиметрів снігу. Негода ускладнила рух транспорту та частково паралізувала аеропорт Харкова.

Читайте такожНа вихідних циклон принесе в Україну сильний сніг і вітер - синоптик

Насамперед сильний снігопад суттєво погіршив ситуацію на дорогах країни. В Укравтодорі зазначили, що приріст снігу спостерігається у Київській, Сумській, Черкаській, Чернігівській, Луганській, Полтавській, Харківській, Вінницькій, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Житомирській, Тернопільській та Чернівецькій областях. В цих областях дороги залишаються засніженими, хоч дорожники переконують, що заторів на автошляхах державного значення немає.

"Проїзд всіма ділянками доріг державного значення забезпечено, заторів не зафіксовано. Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 1337 одиниць техніки та 1801 робітник", - йдеться у повідомленні. 

Там також додали, що штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при "Укравтодорі" працює для координації дій Нацполіції, ДСНС та комунальних служб.

Вдарила негода зокрема і по столиці. Київські комунальники звітують, що аби очистити дороги та тротуари міста, цілодобово прибирають сніг 383 одиниці спецтехніки та 30 бригад з ручного прибирання підприємств КК "Київавтодор". Дорожники наполегливо звертаються до водіїв з проханням не залишати власні автівки поблизу вулиць та доріг, адже це створює значні перешкоди для роботи спецтехнiки та затримує оперативне прибирання столиці вiд снігу.

Циклон, який вирував 27 січня,  змінився іншим - на Сході та Півдні. Налипання мокрого снігу та перепад температур утворили ожеледицю на автошляхах Миколаївщини, Полтавщини, Харківщини, Донеччини, Дніпропетровщини та Кіровоградщини. Окрім ожеледиці, в більшості південних областей зранку був туман.

Налипання мокрого снігу частково паралізувало і аеропорт "Харків". Там довелося скасувати або перенести одразу кілька рейсів: рейс ТК1474 авіакомпанії "Turkish Airlines" зі сполученням Харків – Стамбул, що мав прибути сьогодні, 27 січня скасований. Затримується до 14:10 рейс PQ7121 авіакомпанії "SkyUp" зі сполученням Харків – Шарм-Ель-Шейх. Рейс мав прибути сьогодні, 27 січня, о 12:00.

На території України знову очікують ускладнення погодних умов та новий циклон. Цього разу він буде без лютих морозів, але з сильними вітрами та мокрим снігом. В неділю його відчують у східних та північних областях. А з понеділка – і в центральних.