У Львові починає танути сніг / фото УНІАН

На аномальне тепло чекають сьогодні в усіх регіонах. За словами синоптиків, сьогодні Україна буде однією з найтепліших країн Європи. На сході стовпчики термометра підіймуться до 9°. А от до рекордних +18° повітря прогріється у західних регіонах. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожЛютий в Україні завершиться похолоданням та сильним вітром - синоптик

У Львові комунальники готуються дати раду талому снігу та кризі, які знову можуть падати з дахів будинків. Там сьогодні обіцяють +16°.

У львівському гідрометцентрі кажуть, що востаннє так тепло було 31 рік тому. 

"Повітряні маси, які надходять до нас з північного заходу і з заходу, приносять до нас тепло. У 1990 році була максимальна температура у цей день 16,4°. Ми можливо підійдемо до цієї відмітки", - каже т.в.о. керівника відділу метеопрогнозів регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

Різке танення може призвести до різких падінь снігу та бурульок. З дахів течуть справжні річки, а люди як могуть оминають небезпечні місця. 

Але радіти такому теплу довго не доведеться - вже завтра температура поступово падатиме. За словами синоптиків, морозів не буде, але вже навіть сьогодні ввечері дощитиме, також падатиме мокрий сніг. 

Прогноз погоди в Україні на вихідні 27-28 лютого: дані Погоди УНІАН

Найближчої суботи практично всю Україну заллє дощами. На півдні температура підвищиться до +11°. Сухо буде тільки в Кропивницькому та Сімферополі. У неділю дощі підуть із західних регіонів, на півночі температура впаде до +2°.

У Львові в суботу вночі -5°, вдень +6°, хмарно з проясненнями. У неділю вночі -2°, вдень +6°, мінлива хмарність.