Сильний циклон налетів на південне узбережжя Індії рано вранці в четвер, убивши щонайменше п'ять осіб, викорчувавши дерева і пошкодивши лінії електропередач.

Відео дня

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожСмертоносний циклон "Вамко" забрав життя 67 осіб на Філіппінах, багато районів все ще затоплені (фоторепортаж)

За даними метеорологічного департаменту Індії, циклон "Нівар" налетів на берег недалеко від південного штату Таміл Наду, при швидкості вітру до 130 км/год.

За словами свідка Reuters, проливні дощі від шторму викликали повінь на деяких вулицях міста Ченнаї, в якому зосереджено безліч великих виробників автомобілів.

Через шторм в Ченнаї в результаті падіння дерев, утоплення і ураження електричним струмом загинули щонайменше п'ять осіб.

Десятки тисяч людей були евакуйовані з районів Таміл Наду перед тим, як ураган зійшов на берег.

Водяний смерч біля узбережжя Мумбаї 

Біля узбережжя Мумбаї, Індія, 5 жовтня з'явився водяний смерч.

Метеорологічний департамент Індії назвав його рідкісним явищем, тому що він стався недалеко від узбережжя.

"Це явище являє собою торнадо, коли воно відбувається над сушею, а над морем воно стає водяним смерчем. Воно може відбуватися над річкою, великим ставком і над океаном. У сезон дощів, коли є конвективні хмари, це може відбуватися в прибережних районах", - сказав генеральний директор МДІ Мрутюнджай Мохапатра.