Прогноз погоди на зиму / Фото ua.depositphotos.com

Погода у грудні цього року буде з коливаннями температур, а наприкінці місяця настане період суцільного мінуса.

Такий прогноз в коментарі "КП в Україні" озвучив народний синоптик Володимир Деркач.

За його даними, початок грудня в Україні буде холодним, зі снігом та мокрим снігом, а потім температура дещо підвищиться.

Відео дня

Орієнтовно 15 грудня знову похолодає, особливо вночі, і ще більше температура знизиться до 20 грудня, каже Володимир Деркач. Після цього, менше ніж за тиждень, прийде відлига.

"До середини останньої декади значно потеплішає. Але все ж таки зима візьме гору в цьому протистоянні, піде сніг, знову похолодає, наприкінці року настане період суцільного мінуса. Не дуже великого, але постійного", - спрогнозував він.

Якою буде зима в Україні?

Погодний сайт Wisemeteo прогнозує, що зима в Україні настане досить рано - з перших чисел грудня. Погода буде схожа на торішню зиму. Снігових днів цієї зими очікується небагато. 

Найтеплішим місяцем зими буде грудень. У січні морози трохи посиляться, але сніг буде випадати рідко. У лютому температура залишиться на рівні січня, але снігових днів стане трохи більше. У найтепліший місяць зими очікується температура + 6°, а в найхолодніший буде -10°. Середня температура - приблизно 0...-2°.

За даними Укргідрометцентру, ймовірність суворої зими в Україні із затяжними морозами мінімальна. Можливі дуже короткочасні періоди з морозами до -20 градусів на північному сході та -25 градусів на сході. 

Раніше керівниця відділу клімату ГО "Екодія" Євгенія Засядько розповіла, що через зміни клімату холодний період у зимові місяці буде скорочуватись.

Своєю чергою, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму

Вас також можуть зацікавити новини: