В середині тижня в Україні дощитиме / фото Adina Voicu, Pixabay

На цьому тижні в Україні очікується проходження атмосферного фронту, який принесе нам опади. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"Цього тижня ситуація трошки зміниться, але не кардинально. Вівторок і частково середа - погода без опадів, та вже у середу почне наближатися атмосферний фронт із заходу до території України, і, відповідно, принесе невеликі опади", - каже синоптик.

За її даними, спочатку в Карпатах місцями пройде невеликий дощ, а ось вдень 14 вересня загалом на правобережжі країни вже очікуються помірні короткочасні дощі та грози - у більшості західних областей, а також місцями північні, центральні і трошечки південні охопить цей атмосферний фронт.

Відео дня

"Він рухливий, надовго він затримуватись не буде. Він проходитиме 14 вересня, а потім 15-го вже по всій території України пройдуть короткочасні дощі та грози - фронт зміститься на лівобережжя", - прогнозує Наталія Птуха.

"По Київщині ми очікуємо дощ вдень 14 вересня і вночі 15 вересня - ось у цих межах. Температурний режим буде такий же", - додала синоптик.

За її даними, 16 вересня в Україні вже знову переважатиме погода без опадів. Лише по півдню країни вночі залишаться невеличкі короткочасні дощі та грози.

За прогнозом Наталії Птухи, вітер буде доволі спокійний, змінних напрямків. У першій половині тижня його швидкість становитиме 3-8 м/с, а перед атмосферним фронтом його напрямок буде більш яскраво виражений - південно-східний, і він буде помірних швидкостей, 5-10 м/с.

До України повертається спека - що відомо

За прогнозом Наталії Птухи, на цьому тижні у низці областей очікується літня спека. Зокрема, за її даними, 13 вересня на заході країни, а 14 вересня в центральних областях та на Одещині температура підійматиметься до +29…+31 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: