На цьому тижні в Україні очікуються заморозки / фото pixabay.com

Найближчими днями в Україні періодично дощитиме, навіть можливі грози. Температура поступово знижуватиметься, а наприкінці тижня у низці областей очікуються заморозки. Про це попереджає синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Погода 5 жовтня

У четвер, за словами синоптика, погоду в Україні формуватиме черговий антициклон із заходу. Очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +6…+11°С, а вдень буде +17…+22°С.

Погода 6 жовтня

"У п'ятницю, 6 жовтня, у зв'язку з розвитком циклонічності над країнами Балтії, значно знизиться тиск і пройдуть дощі в більшості областей України, крім західних регіонів. На Лівобережжі та у південних областях помірні дощі, місцями у супроводі гроз", - прогнозує Кібальчич.

Відео дня

Вітер посилиться до 7-12 м/с, вдень місцями можливі пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень у північних та західних областях +14…+19 °С, на решті території повітря прогріється до +19…+24 °С.

Погода 7 жовтня

У суботу, за прогнозом синоптика, у західних та місцями у північних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі. На решті країни без істотних опадів. Швидкість вітру становитиме 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-17 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, а вдень похолоднішає до +10...+15 °С.

Погода 8 жовтня

У неділю істотних опадів в Україні не очікується, лише вдень на півночі лівобережжя місцями пройде невеликий дощ. Вітер буде північно-західний зі швидкістю 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

"Температура повітря вночі +2...+7 °С, у західних областях місцями заморозки -3...0 °С; вдень +7…+12 °С", - прогнозує Ігор Кібальчич.

Заморозки у Києві - прогноз

Перед вихідними у Києві стане холодніше, посилиться вітер та пройдуть дощі. 

За даними синоптика Наталки Діденко, у ніч на понеділок, 9 жовтня, у Києві є ймовірність заморозків.

Вас також можуть зацікавити новини: