В Україні очікується потепління / Фото ua.depositphotos.com

В Україні до кінця тижня очікується досить тепла погода. Температура в багатьох областях підніматиметься до +12°...+15°, а місцями повітря прогріється до +15°...+19°. Також протягом всього тижня періодично капатимуть дощі, місцями опади будуть сильними. Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні почнеться з помірно теплої погоди. У понеділок, 20 березня, в більшості областей стовпчики термометрів покажуть +9°...+11°, на північному сході буде трохи свіжіше, +7°...+9°, а на заході повітря прогріється до приємних +11°...+15°. Без опадів.

20 березня в Україні буде помірно тепло і сухо / фото УНІАН

У вівторок, 21 березня, погода в Україні зміниться. По всій країні стовпчики термометрів покажуть +9°...+13°, лише на Закарпатті буде до +14°. Також у вівторок в Україну прийдуть дощі. Опади, місцями сильні, очікуються на заході країни, а також у Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Відео дня
21 березня в Україну прийдуть дощі / фото УНІАН

У середу, 22 березня, дощі в країні продовжаться, проте їх стане менше. Невеликі дощі очікуються в окремих західних і центральних областях.

Стовпчики термометрів в більшості областей покажуть +11°...+13°, а на Прикарпатті та в Закарпатті повітря прогріється до +14°...+16°.

22 березня дощів в Україні поменшає / фото УНІАН

До середини тижня погода в Україні стабілізується. Дощі покинуть територію нашої країни, покапати може лише в Харківській області. Практично по всій країні встановиться суха погода з невеликою хмарністю. Температура в більшості областей буде близько +13°...+15°, місцями на півдні +10°...+11°, а на заході повітря прогріється до +16°...+18°.

23 березня українців чекає по-справжньому тепла весняна погода / фото УНІАН

Перед вихідними, 24 березня, в Україні стане ще теплішає. По всій країні повітря прогріється до +12°...+17°, а Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях стовпчики термометрів підскочать до +18°...+19°.

Дощі знову повернуться в Україну. Опади в цей день очікуються по всій півночі країни, дійдуть до Хмельницької, Полтавської та Харківської областей. Також покапає і в Криму.

24 березня в Україні буде дуже тепло, але місцями пройдуть дощі / фото УНІАН

На вихідних, 25 і 26 березня, в Україні дощитиме. До кінця тижня опади охоплять всю країну. Через дощі температура трохи опуститься, до +9°...+13°, лише в окремих областях буде до +16°.

25 березня в Україні трохи похолоднішає / фото УНІАН
26 березня по всій Україні пройдуть невеликі дощі / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

20 березня - дикі качки змащують та чистять пір'я - до поганої погоди.

21 березня - якщо півень співає на паркані, то погода буде гарною, а якщо він зайшов до хати, то буде нещастя.

22 березня - цвірінькання горобців повідомляє про найближче потепління.

23 березня - ознаки нежиті у здорової людини - до мокрої погоди.

24 березня - ворони, що спускаються на землю, передбачають потепління

25 березня - якщо наполегливо каркають ворони, то буде дощ.

26 березня - галки збираються гуртом надвечір і кричать - до ясної погоди.

Вас також можуть зацікавити новини: