В Україні знову очікуються заморозки / фото J_Blueberry/Pixabay

Найближчої ночі у багатьох областях України очікуються заморозки на поверхні грунту та у повітрі. Через це синоптики Українського гідрометцентру оголосили підвищений рівень небезпечності.

"На Волині, Рівненщині, Житомирщині, Чернігівщині та Сумщині сильні заморозки у повітрі 0-3° ( II-й рівень небезпечності, помаранчевий)", - йдеться у попередженні.

Також, за даними фахівців, вночі 6 травня у північних, північно-західних, Вінницькій, Черкаській областях, на поверхні грунту очікуються заморозки 0-5°. Оголошено I-й рівень небезпечності, жовтий.

Відео дня
Вночі 6 травня в Україні будуть заморозки / фото Укргідрометцентр

Похолодання в Україні - прогноз на вихідні

На вихідних, 6 та 7 травня, в Україні очікується холодна погода. За словами синоптика Ігоря Кібальича, над Скандинавським півостровом сформувався антициклон, вплив якого поступово пошириться на більшу частину Східної Європи. Саме він сприятиме проникненню морозного повітря з території Арктики в більш південні широти.

Очікується, що середньодобова температура в Україні буде на 4-8 градусів нижчою за норму, а на заході та південному сході ще й дощитиме.

Вас також можуть зацікавити новини: