На Хмельниччині вирувала негода / ДСНС

У понеділок, 27 липня, у Хмельницькій області пройшла сильна злива, яка супроводжувалася шквальним вітром до 20 м/с.

Читайте такожПогода на сьогодні: в Україні без опадів, температура до +34°

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України. 

Відео дня

Надзвичайникам довелося розкряжовувати повалені дерева які перекривали рух автотранспорту між селами Сахнівці та Махнівці Ізяславського району, та в обласному центру на вулицях: Козацька та Заводська.

На вул. Проскурівській внаслідок сильного пориву вітру дерево впало на житловий будинок. Бійці ДСНС додатково залучили великоваговий кран, а також авто драбину. За допомогою бензопили надзвичайники розпиляли дерево, та прибрали його з фасаду житлового будинку.

Рясна злива спричинила підтоплення присадибних ділянок та приватних домоволодінь у с. Вівся Чемеровецького району та в обласному центрі на вулицях: Плоска, Курчатова, Кооперативна, а також на провулку Дальньому. Окрім цього, на вул. Курчатова 4/3 надмірні опади спричинили підтоплення навчально-виховного комплексу №7. У всіх випадках бійці ДСНС за допомогою мотопомп проводили відкачування води. Загалом підрозділи Служби порятунку Хмельниччини відкачали понад 1000 куб. м води з території приватних домоволодінь та НВК №7.

На вул. Щедріна в м. Хмельницький внаслідок сильного пориву вітру зняло дах з двоповерхового приватного житлового будинку, внаслідок чого вода почала просочуватися до кімнат. 

Загалом на ліквідацію наслідків негоди від ДСНС залучалося 12 одиниць техніки та 49 рятувальників. На щастя, в усіх випадках обійшлося без жертв та травмувань.

Нагадаємо, у вівторок, 28 липня, на півдні та сході України очікуються грози.