Деякі вулиці в Одесі підтоплені / фото REUTERS

У понеділок, 26 червня, вдень в Одесі сталося небезпечне метеорологічне явище І рівня (жовтого) небезпечності. Зокрема, сталася гроза з потужним поривчастим вітром. За даними синоптиків, шквал дорівнює 15-20 м/с. При цьому його загроза збережеться до кінця дня 26 червня.

У соціальних мережах жителі Одеси повідомляють, що деякі вулиці підтоплені. Йдеться про вулицю Балківську тощо. Також люди пишуть, що "велика вода" спостерігається у парку Тараса Шевченка, в тому числі в районі стадіону "Чорноморець". У соцмережах тиражуються відповідні відео. 

У мерії міста населення та гостей міста просять максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередачі, обережно пересуватися під деревами – внаслідок поривчастого вітру та дощу можливе падіння гілок та кабелів.

Також зазначається, що через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока вірогідність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя. 

"Звертаємо увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду", - акцентують у міській раді.

Погода в Одесі

Як повідомляв УНІАН, 28 травня ураганний вітер із зливою промайнув над Одесою - вода миттєво накрила частину мегаполісу, майже не зачепивши деякі райони. Зокрема, на бурхливу річку перетворився центр Одеси. Виявилися підтопленими Балківська, Приморська, Чорноморського козацтва, Газовий провулок, вулиці Паустовського, Середньофонтанська, Хімічна, Промислова, Академіка Вільямса та інші.

У квітні в Одесі за добу випала рекордна кількість опадів, востаннє схоже явище спостерігалося 142 роки тому. Зокрема, 19 квітня, з 09.00 до 21.00, на території міста випало 20 мм опадів, за період 21.00 до 09.00 (20 квітня) - ще 19 мм опадів. Загалом за добу – 39 мм. 

При цьому місячна норма за квітень - всього 28 мм. Рекордна кількість опадів в квітні була зафіксована в останнє в 1881 році. Тоді було зафіксовано випадіння опадів в кількості 61 мм за добу.

Вас також можуть зацікавити новини: